Последвай ни :

7 предложения за правене на филми с ограничен бюджет

За да стартирате следващия си проект, без да разбиете банката, разгледайте тези насоки за създаване на филми с нисък бюджет или без бюджет.

В света на независимите режисьори идеята да се направи филм с много нисък бюджет или може би с никакъв бюджет днес е изключително популярна, докато в миналото се смяташе за доста новаторска. Има много примери за нискобюджетни филми, които служат като трамплин за успешна кариера.

Ако сте амбициозен режисьор, който се интересува да изгради име за себе си, тогава следните седем насоки трябва да вземете предвид, преди да започнете да продуцирате следващия си нискобюджетен филмов проект.

Използвайте камери, които могат да бъдат закупени на ниска цена

Цената на филмовите камери от висок клас може да бъде доста висока. Например, разходите за използване на 8K RED Weapon могат рязко да излязат извън контрол много бързо и да нараснат до огромни размери. Има добър шанс вие или някой, когото познавате, вече да притежава перфектно работещ DSLR или безогледален фотоапарат, който може да заснема висококачествено HD или дори 4K видео, без да надвишава вашите бюджетни ограничения.

Не е необходимо вашият филм да е заснет с “отлична” камера, за да бъде прожектиран на филмови фестивали или качен в интернет. Трябва да можете да придобиете видео, което е достатъчно динамично, за да предаде вашата история, което трябва да бъде основният фокус на вашето внимание, ако разбирате технологията достатъчно добре (или имате силен DP, който го прави), и трябва да можете да го направите .

Ето някои статии и ресурси, които могат да ви помогнат да научите как да извлечете максимума от евтините и икономични камери.

Бъдете наясно с местата на вашите сцени, когато работите върху предварителната продукция. Не трябва да пречи на творческия процес да питате хора, които познавате, за препоръки за места, където можете да снимате малко или безплатно или дори безплатно.

Помислете за ходене на обществени места или за връщане на места, на които сте били преди. Не е необходимо да спирате производството или да плащате хиляди долари такси за местоположение, просто защото настройката на сцената е твърде амбициозна. Това е особено вярно, когато вземете предвид факта, че сцената може лесно да се постави на място, което е значително по-евтино.

Ето 5 насоки, които ще ви помогнат да намерите фантастично място за филм

Формуляр за освобождаване на местоположение, наличен за безплатно използване във филмови и видео продукции

Съвети за откриване на местоположение: защо и как къде да търсите

Възползвайте се максимално от естествената светлина, която е налична.

7 полезни съвета за създаване на филми с ограничен бюджет: Естествено осветление

Освен че имате предвид местоположенията, трябва да имате предвид и удобствата, които предлагат вашите места, особено осветлението. Това може да ви помогне да спестите пари, време и да намалите необходимото количество оборудване. Ще ви бъде по-лесно да намалите разходите за големи осветителни тела, ако можете да намерите място, което е или навън, или има много естествена светлина.

Изобщо не ви е забранено да снимате артистично. Винаги имайте предвид, че е по-рентабилно да се произвежда тъмнина, отколкото да се произвежда светлина.

Бъдете гъвкави на снимачната площадка

На снимачната площадка трябва да положите усилия да имате отворен ум по отношение на начините за намаляване на производствените разходи. Сценарий и план за производство, които са доста задълбочени, ще бъдат от помощ; все пак, в лицето на многобройните неочаквани неуспехи, които определено ще срещнете, вземането на гъвкави решения ще ви позволи да свършите нещата (и да ги направите ефективно) без увеличаване на разходите.

Когато работите по страстни проекти с ограничен или несъществуващ бюджет, един от най-значимите недостатъци е, че е много малко вероятно да можете да платите на актьорския състав или екипа си много, ако изобщо. Това е един от основните недостатъци. Това показва, че се опитвате да култивирате услуги, добра воля и взаимни ползи. При това обстоятелство трябва да оставите егото си настрана и да се опитате да споделите заслугите колкото е възможно повече. Дори и да няма намесени пари, това има потенциала да генерира много по-високи нива на бай-ин и чувство за собственост сред участващите.

Дръжте вниманието си върху забавлението.

По подобен начин се уверете, че процесът на работа по вашия проект е приятен. Създаването на филми е приятно занимание в основата си. Дори и да изисква много усилия, фактът, че правите изкуство, ви позволява да избягате от ежедневието. Ако сте в състояние да имате това предвид и да направите процеса на съвместна работа приятен, вашият персонал ще бъде по-склонен да ви предостави каквато помощ може и ще се върне, за да ви помогне в бъдеще.

Не пестете средства, когато става въпрос за разказ.

Винаги, винаги, винаги поставяйте историята на първо място пред всичко останало. Това вероятно трябва да е първият съвет, последният съвет и всички съвети между тях. Приказката трябва да бъде основният център на вниманието, а не вашата камераработа, актьорство или дори режисиране. Всеки режисьор, който си заслужава солта, ще ви каже, че историята е това, което ще изпъкне пред зрителите и това, което те ще извлекат от изживяването. Разказът вкарва филми във филмови фестивали, дори ако са заснети безплатно на остарели видеокамери с не-актьори в тях, и започва кариера. Следователно, преди да започнете да снимате, трябва да се уверите, че историята е тази, която сте готови да споделите.

етикети :

Дял :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin