Последвай ни :

CAAMfest 2019: Какво да видите

Hendrerit nibh praesent litora faucibus pulvinar elit sem nostra conubia ultricies scelerisque. Cubilia auctor maecenas ac mi turpis libero quam.

Commodo proin suscipit diam nascetur ante per auctor sapien maecenas mi consequat. Taciti torquent facilisis habitasse dignissim scelerisque libero eget. Cubilia nullam litora tincidunt erat ridiculus.

“I DON’T DREAM AT NIGHT, I DREAM AT DAY, I DREAM ALL DAY; I’M DREAMING FOR A LIVING.” - Steven Spielberg

Къде да отидете и какво да гледате на CAAMfest 2019, азиатско-американския филмов фестивал в Сан Франциско

Световноизвестният азиатско-американски филмов фестивал, който се провежда ежегодно в района на залива на Сан Франциско, отново е огромно събитие с повече от сто и двадесет филма от цял ​​свят и множество други планирани дейности. В допълнение, тазгодишният фестивал отдава почит на две влиятелни политически фигури от Сан Франциско, които починаха внезапно: кмета Ед Лий, който е обект на документален филм, който е включен в състава на фестивала, и обществения защитник на Сан Франциско Джеф Адачи, който е предмет на специална презентация.

Документалният филм “Chinatown Rising”, който е режисиран от режисьорите от Bay Area Хари и Джош Чък и има премиера на фестивала на Центъра за азиатско-американски медии на 9 май, ще служи като откриващ филм за събитието. “Chinatown Rising” разглежда културата на активистите, която преобладава в китайския квартал на Сан Франциско.

По време на фестивала има редица забележителни събития и представени филми, включително два централни филма. Дългоочакваният мюзикъл “Жълта роза”, чиято премиера ще бъде на 11 май в Сан Франциско и на 16 май в Пиемонт, разказва историята на филипинска кънтри певица (Леа Салонга) в Тексас. А „When We Walk“ е вторият филм от трилогия, която описва историята от реалния живот на баща (режисьорът Джейсън Де Силва, носител на „Еми“), който се справя с множествена склероза, докато се ориентира в неприветлива здравна среда. Този филм проследява пътуването на бащата, за да намери лечение за състоянието си в институция, която не е толкова гостоприемна. Той ще бъде показан в Kabuki Theatre на 12 май и в Roxie Theatre на 18 май.

Междувременно, на 16 май в Пиемонт и на 19 май в Roxie, бившият спортен кореспондент на Bay Area TV Рик Куан ще излъчи документалния си филм „The People’s Mayor: Ed Lee“. Филмът е с продължителност един час. Паметната служба за Адачи, който сам по себе си беше завършен режисьор, е планирана да се състои в Кабуки на 12 май от 14:40 ч., а присъствието не се таксува за събитието.

Други специални презентации включват два филма, режисирани от жени, „Still Human“ (15 май) и „The Last Stitch“ (14 май), и двата от които са част от програмата „Hong Kong Cinema: Women on the Rise“; светлината на прожекторите върху Deann Borshay Liem, награденият режисьор, чието изследване на корейските осиновявания, „Geographies of Kinship“, е заключителната вечер на 19 май; и светлината на прожекторите върху режисьора/видео артиста Валери Соу, чиято „Любов в допълнение, на 18 май ще има ретроспекция на „The Joy Luck Club“, както и прожекция на „The Dragon Painter“, тих шедьовър от 1919, който беше един от най-ранните азиатско-американски филми. Освен това ще има представление на живо на „140 Pounds: How Beauty Killed My Mother“, което е трагична пиеса за една жена от Сюзън Лиу за смъртта на нейната майка и последствията от него Събитието ще се проведе на 11-12 май.

Така че, разбира се, има много неща, които се случват в момента. И ние сме тук, за да ви помогнем с тези пет филма, които абсолютно трябва да гледате.

Бебешки сплитери

Фундаменталната идея, която включва двама невротични съпрузи, които стигат до заключението, че искат да споделят родителските задължения, като имат дете чрез размяна на партньори, изглежда изкуствена и твърде нелепа. От друга страна, режисьорът и сценарист Сам Фридландър вдъхва темата с неудобен хумор в допълнение към истинска тъга, неочаквана дълбочина и изненадващо състрадание. Мощни изпълнения могат да бъдат намерени от Дани Пуди, Емили Чанг, Еди Алфано и Майара Уолш, наред с други. На 11 май от 21 часа ще има прожекции. в Кабуки в Сан Франциско, а на 15 май от 21:00ч. в Пиемонт в Оукланд.

Demolition Girl (френски)

Първият режисьорски опит на Genta Matsugami е филм, който е ексцентричен, увлекателен и непредвидим. Обявява навлизането на иновативен режисьор, който, надяваме се, ще продължи да предоставя стоките известно време. Японска гимназистка на име Ая Китай прави скромни и странни фетиш филми, за да подкрепи финансово закъсалото си семейство. В дългосрочен план обаче работата ще струва много пари. Прожекциите ще са на 10 май от 22 часа. в New People Cinema в Сан Франциско, а на 18 май от 21:20ч. в Рокси.

Радостното камериерско обслужване

Корейско-американските собственици на скромен бизнес за химическо чистене в Ню Йорк се страхуват от най-лошото, когато нов хазяин нахлуе и помирише зеленина в момент, когато порасналите им деца планират собственото си бъдеще. Това се случва в момент, когато децата на собствениците правят планове за собствения си живот. Това е първият игрален филм, по който Джулиан Ким и Питър С. Лий си сътрудничат като съсценаристи и сърежисьори. Темите на филма включват семейни отговорности, непримиримост и трудни работни условия. Началото е трудно, но в крайна сметка намира своята основаи се оказва емоционално завладяващ и актуален разказ за едно семейство, което се примирява с променящите се обществени норми. Прожекции в Кабуки ще има на 11 май от 14:40 ч. и на 13 май от 21:10 ч.

Вещицата, която загуби съпруга си

Винаги трябва да има поне една оригинална независима картина, която да предизвиква силни мнения както от публика, така и от критика. Подозирам, че това ще се случи с дръзкия епос с фентъзи на Cai Chengjie за китайка на име Tian Tian, ​​която използва мистичните си способности в своя полза в страна, която е доминирана предимно от мъже. Това е феминистка история, която ще ви очарова, но същевременно ще ви шокира и изненада. Филм, който е заснет предимно черно-бял и често с камера във фиксирана позиция, е този, който присъстващите на смелия филмов фестивал няма да искат да пропуснат. Беше фантастично. Прожекцията е на 15 май от 21:10ч. в Кабуки.

„M“ означава Малайзия.

В този документален филм внучката на предишен министър-председател, която сега е на 92 години, описва в детайли предизборната кампания на своя предшественик през 2018 г. за отстраняване на корумпирано правителство от власт в Малайзия. Размишлявайки върху политическа кариера, която имаше своя дял от скандали, режисьорите Инеза Русил и Даян Лий държат семейния проблем под контрол. Това е въпреки факта, че подобен личен подход имаше потенциал да има обратен ефект. Прожекцията е на 15 май от 21:40 ч. в Кабуки.

Tags :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin